I TYDZIEŃ

PONIEDZIAŁEK

ZUPA JARZYNOWA

(ŚWIEŻE WARZYWA: KALAFIOR, MARCHEW, FASOLKA, BRUKSELKA) DO ZUPY DODAWANY JEST JOGURT NATURALNY

KASZA PĘCZAK I GULASZ

(MIĘSO WIEPRZOWE, DO SOSU DODAWANY JEST JOGURT I MĄKA)

OGÓREK KONSERWOWY (ALERGENY SELER, GLUTEN)

WTOREK

ZUPA OGÓRKOWA

(OGÓRKI KISZONE, DO ZUPY DODAWANY JEST JOGURT NATURALNY)

PIEROGI Z SEREM

ŚRODA

ROSÓŁ Z MAKARONEM

KLUSKI ŚLĄSKIE, PULPETY W SOSIE

(PULPETY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO, DO SOSU DODAWANY JEST JOGURT I MĄKA)

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (ALERGENY: SELER, GLUTEN, JAJA)

CZWARTEK

ZUPA FASOLOWA

MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SEROWYM (ALERGENY: SELER, GLUTEN, JAJA)

(SOS ROBIONY JEST Z SERA MOZZARELLA I JOGURTU NATURALNEGO)

PIĄTEK

ZUPA ZALEWAJKA

(DO ZUPY DODAWANY JEST ŻUREK W PŁYNIE I JOGURT)

NALEŚNIKI Z SEREM (ALERGENY: SELER, GLUTEN, JAJA, MLEKO)


II TYDZIEŃ

PONIEDZIAŁEK

ZUPA OGÓRKOWA

(DO ZUPY DODAWANE SĄ OGÓRKI KISZONE, JOGURT NATURALNY)

POTRAWKA Z KURCZAKA, RYŻ

(MIĘSO DROBIOWE, DO SOSU DODAWANY JEST JOGURT NATURALNY I MĄKA)

POMIDOR I OGÓREK(ALERGENY: SELER, GLUTEN)

WTOREK

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

(DO ZUPY DODAWANE SĄ ŚWIEŻE POMIDORY, KONCENTRAT POMIDOROWY I JOGURT NATURALNY)

KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI

(MIĘSO WIEPRZOWE)

MIZERIA (ALERGENY: SELER, JAJA, GLUTEN)

ŚRODA

ZUPA KRUPNIK

NUGGETSY, ZIEMNIAKI

(MIĘSO DROBIOWE PANIEROWANE W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH)

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (ALERGENY: SELER, GLUTEN, JAJA)

CZWARTEK

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI PURE

(MIĘSO WIEPRZOWE PANIEROWANE W BUŁCE TARTEJ)

SURÓWKA BURACZKI (ALERGENY: JAJA, SELER, GLUTEN, MLEKO)

PIĄTEK

ZUPA ZALEWAJKA

(DO ZUPY DODAWANY JEST ŻUREK W PŁYNIE I JOGURT)

MAKARON Z SEREM I CYNAMONEM NA SŁODKO (ALERGENY: SELER, JAJA, MLEKO, GLUTEN)

(SER BIAŁY, CUKIER I CYNAMON)


III TYDZIEŃ

PONIEDZIAŁEK

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

(DO ZUPY DODAWANE SĄ ŚWIEŻE POMIDORY, KONCENTRAT POMIDOROWY I JOGURT NATURALNY)

MIĘSO W SOSIE, ZIEMNIAKI

(MIĘSO WIEPRZOWE, DO SOSU DODAWANY JEST JOGURT NATURALNY I MĄKA)

SURÓWKA: SAŁATA LODOWA, POMIDOR (ALERGENY: SELER, JAJA, GLUTEN)

WTOREK

ZUPA BARSZCZ CZERWONY (BOTWINKA)

(DO ZUPY DODAWANY JEST JOGURT NATURALNY I ŚWIEŻE BURAKI)

KLUSKI LENIWE Z SEREM (ALERGENY: GLUTEN, JAJA, SELER)

(KLUSKI – MĄKA, JAJA, MLEKO, SER BIAŁY)

ŚRODA

ZUPA KALAFIOROWA

(KALAFIOR, MARCHEWKA ŚWIEŻA, JOGURT NATURALNY)

SPAGHETTI (ALERGENY: JAJA, GLUTEN, MLEKO, SELER)

(DO SPAGHETTI DODAWANE SĄ ŚWIEŻE POMIDORY, KONCENTRAT POMIDOROWY)

CZWARTEK

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM

PIERŚ Z KURCZAKA PO PARYSKU, ZIEMNIAKI

(MIĘSO DROBIOWE PANIEROWANE W MĄCE)

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ(ALERGENY: SELER, JAJA, GLUTEN)

PIĄTEK

ZUPA ZALEWAJKA

(DO ZUPY DODAWANY JEST ŻUR W PŁYNIE I JOGURT NATURALNY)

MAKARON ZE SZPINAKIEM (ALERGENY: JAJA, SELER, GLUTEN)

(ŚWIEŻY SZPINAK, MASŁO, JOGURT NATURALNY, MLEKO)

Close Menu